Χατζηγρίβας, Κατάστημα ενδυμάτων στη Λάρισα

Created by
Eleni Chatzigriva
Larisa

Project overview

Όραμα μου είναι να συνεχίσω την παράδοση 100 χρόνων της οικογένειας μου και να ανοίξω ξανά το κατάστημα ρούχων μας στη Λάρισα

Description

Ο παππούς μου, Θεοφάνης Χατζηγρίβας, το 1903 έφερε το έτοιμο ένδυμα στη Λάρισα. Μέχρι τότε υπήρχαν οι ράφτες. Τα ρούχα απευθύνονταν κυρίως σε γυναίκες. Ήταν το πρώτο εμπορικό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων. Η δουλειά προερχόταν από χέρια του τόπου.  Ο παππούς μου, κατάφερε να πετύχει το όραμα του, μεγάλωσε την επιχείρηση που έφτασε τα 100 άτομα προσωπικό.

                                  

Αργότερα, η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του Νικόλαου Χατζηγρίβα. Ενός υπέροχου πατέρα και  πολύ εργατικού ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια  οι οικονομικές συγκυρίες τον ανάγκασαν να κλείσει την επιχείρηση. Αποζημιώνοντας παράλληλα  όλο το προσωπικό. Εκείνο το διάστημα ήταν ίσως ο μοναδικός που το έκανε, καθώς όλοι του λέγανε "να σκάσει ένα κανόνι" και να τους αφήσει όλους απλήρωτους. Όμως εκείνος διάλεξε το δρόμο της συνέπειας.

 Αυτό είχε βέβαια αντίκτυπο στη ζωή μας καθώς βρέθηκε χρεωμένος και χάσαμε το μοναδικό περιουσιακό μας στοιχείο. Το σπίτι μας. Ο πατέρας μου, περήφανος και εργατικός άνθρωπος ξεκίνησε να πουλάει λαχεία στην πόλη της Λάρισας  έχοντας τη συνείδηση του καθαρή! Κάποιοι τον χλεύασαν, το 99% ομως του "έβγαλε το καπέλο" γιατί ο πατέρας στάθηκε σωστός προς την κοινωνία και τους συνεργάτες του. Προσέφερε επί 52 χρόνια στην πόλης της Λάρισας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας γιατί έκανε εκτός από λιανική και χονδρική πώληση. Το όνομα Χατζηγριβας ζει ακόμα. Ζει από την προσφορά στον κόσμο. Ζει από τα προϊόντα που προσέφερε. Ζει από τους εργάτες και τις οικογένειες των εργατών που προσέφερε δουλειά επί έναν αιώνα. (1903-2009).Ζει στις καρδιές μας και περιμένει τη στιγμή όπου θα βρεθεί το κεφάλαιο να **ξαναγεννηθεί**από εμένα, την κόρη του Νικόλαου Χατζηγριβα. Όραμα μου είναι να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση και να ξανανοίξω το εμπορικό μας, προσφέροντας στον τόπο μας, τη Λάρισα. Θέλω να συνεχίσω την επιχείρηση ακολουθώντας τις αξίες του πατέρα μου και του παππού μου, εξελίσσοντας παράλληλα όπου χρειάζεται ακολουθώντας καινοτόμες τάσεις της εποχής. 

 Το όραμα του παππού μου & του πατέρα μου έγινε και δικό μου. Το αγάπησα. Αγάπησα το κατάστημα μας τους εργαζόμενους και φυσικά την πελατεία όπου επί έναν αιώνα μας στήριζε. Μας αγαπούσε. Γιατί το κατάστημα "Χατζηγριβα "είχε ποιότητα, άψογη εξυπηρέτηση, ευγένεια και σεβασμό προς τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τούς πελάτες. Θα ήθελα  πολύ να χτίσω από την αρχή αυτή την επιχείρηση και το όραμα μου να υλοποιηθεί. Πρέπει ο κόσμος να μάθει, να εμπιστευτεί και να προσφέρει. Μοιράζομαι την ιστορία μου γιατί πιστεύω στους ανθρώπους και τη δύναμη της αλληλεγγύης.
 Λίγα λόγια για εμένα.... Γεννήθηκα τον Ιούνιο του 1981 Είμαι 38 ετών. Τελείωσα οικονομικά, τεχνικός μαγειρικής τέχνης, θεατρικές σπουδές, προγραμματισμό υπολογιστών και φωτογραφία. Εργάστηκα για πολλά έτη στο κατάστημα του πατέρα μου και παράλληλα σε δουλειές εκτός καταστήματος. Πέρασα στο κατάστημα από όλα τα τμήματα. Κοπτήριο, ραπτική μηχανή, πρέσα, παραγγελίες. Σχεδιασμό ρούχων και φυσικά στην πώληση στην λιανική και την χονδρική. Είμαι ένας πολύ θετικός άνθρωπος που ξέρει να περνάει τα εμπόδια και έχει το κεφάλι ψηλά ακόμα και όταν οι δυσκολίες καμία φορά με γονατίζουν. Σηκώνομαι πιο δυνατή και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. 
 
Προϋπολογισμός πρώτων εξόδων  για το άνοιγμα του εμπορικού καταστήματος 19.000 €
 
Ενοίκιο, πάγια 3.000€
Κατασκευαστικά 3.000€
Έναρξη, εξοπλισμός  ηλεκτρονικός εξοπλισμός, αντικλεπτικό, Η/Υ πρόγραμμα κλπ  3.000
Εμπορεύματα 10.000 €,
 
 Μη σταματάτε να ονειρεύεστε και να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα. Ακόμα κ ενόψει πανδημίας παραμένουμε δυνατοί. Η υπομονή η επιμονή και η σκληρή δουλειά πάντα έχει αποτελέσματα. Οι καρποί των δέντρων που μοχθήσαμε να μεγαλώσουμε είναι πάντα πιο νόστιμοι και έχουν μεγαλύτερη αξία!
 
Ένα τεράστιο ευχαριστώ,
 
Ελένη Χατζηγρίβα
 

Help promote this project

€50
Raised of €19.000,00 Goal
0 %
Funded

Time Remaining
This project will receive all of the funds contributed by 7/31/20

 

Average contribution: €25,00

Project funders ( 2 )

 • Ritsa Gravani
  €30,00
 • Giannis Chatzibeis
  Καλή επιτυχία !
  N/A
 • Ritsa Gravani
  €30,00
 • Giannis Chatzibeis
  Καλή επιτυχία !
  N/A