Move for Nature

Created by
WWF GREECE Περιβαλλοντική Οργάνωση
Athens

Project overview

Μια προσωπική πρόκληση για τη σωτηρία του πλανήτη μας!

Description

English version follows

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Πωλ ξεκίνησε τον Ιανουάριο από την Αθήνα και έφτασε στις 7 Μαρτίου στην Ινδία, έχοντας ποδηλατίσει πάνω από 6.000 χιλιόμετρα. Εκεί, τα γεγονότα τον πρόλαβαν. Στα πλαίσια της ταχύτατης εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και της προσπάθειας περιορισμού της, το Νεπάλ έκλεισε τα σύνορα με την Ινδία και απαγόρευσε τις αναβάσεις στο Έβερεστ. Ο Πωλ, διέκοψε εκτάκτως το ταξίδι του και επέστρεψε στην Αθήνα αεροπορικώς από την Ινδία στις 14 Μαρτίου. 

Μπορεί η διαδρομή του να μην ολοκληρώθηκε, αλλά με τη δυνατή του φωνή κατάφερε να ευαισθητοποιήσει πολλούς από εσάς! Ευχαριστούμε τον Πωλ και όλους εσάς που στηρίξατε αυτή την προσπάθεια! Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι είναι ακόμα μεγαλύτερη.

UPDATE

Paul left Athens on January and reached India on the 7th of March, having cycled for more than 6.000 kilometers.  Some days later, in order to prevent the spread of the virus COVID -19, Nepal closed its borders with India and canceled all climbing permits on Mount Everest. Paul returned to Athens by plane from India on the 14th of March.

Maybe he didn’t manage to reach its final destination, but he managed to sensitize a lot of you for the work of WWF and the environmental problems that we are facing! We want to thank Paul and all of you that supported this effort! In these tough times, the need to be together, united is bigger than ever.


Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, καθώς ο δρόμος που επιλέγω συνήθως δεν είναι ο συντομότερος αλλά είναι αυτός που κάνει το ταξίδι όντως να μετράει.

Είμαι ο Πωλ Ευμορφίδης, 61 ετών, και θέλω να σου ζητήσω να υποστηρίξεις τον αγώνα που δίνω μαζί με το WWF για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

(Περίμενε, περίμενε, δεν είναι σαν όλα τα άλλα, συνέχισε να διαβάζεις.)

Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινάω με το ποδήλατό μου ένα μεγάλο ταξίδι που θα διαρκέσει 6 μήνες. Ένα ταξίδι από την Αθήνα ως το Έβερεστ, ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι για να στείλω το μήνυμα της σωτηρίας του πλανήτη. Το πάθος μου για τη φύση θα είναι το μοναδικό μου «καύσιμο» στην παράτολμη διαδρομή των 7.500 χιλιομέτρων, μέσω Τουρκίας, Γεωργίας, Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν και Ιράν, με στόχο να βρεθώ στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Από εκεί, θα συνεχίσω να ποδηλατώ, με τελικό προορισμό το Νεπάλ, όπου θα ξεκινήσω την ανάβασή μου στην κορυφή του κόσμου, στα 8.848 μέτρα, στο όρος Έβερεστ!

(Σου ακούγεται τρελό και πιστεύεις ότι δεν μπορώ να το κάνω; Όταν θέλουμε όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και όχι δεν φοβάμαι, ο φόβος με τροφοδοτεί.)

Γιατί να στηρίξεις το WWF μέσα από το ταξίδι μου;

Τα ποδήλατα είναι η τρέλα μου. Δεν φαντάζομαι άλλον τρόπο να κινηθώ, παρά μόνο ιδρώνοντας. Αν σου ακούγομαι ονειροπαρμένος μπορεί να έχεις και δίκιο. Αλλά αυτός είναι ο δικός μου τρόπος να σου δείξω τις βιώσιμες επιλογές που όλοι μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή. Είναι ο δικός μου τρόπος να σου μεταφέρω το μήνυμά μου για την ανάγκη υποστήριξης του WWF ώστε να μπορούμε μαζί να δίνουμε τις μάχες μας. Με αφορμή αυτό το ταξίδι, έλα να συγκεντρώσουμε χρήματα για το WWF για την προστασία των δασών μας που απειλούνται από την κλιματική κρίση.

Ο πλανήτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η κλιματική κρίση είναι ορατή παντού: Στην πλημμυρισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, στις καλλιέργειες στα χωράφια μας, στις τεράστιες πυρκαγιές από τη Σιβηρία μέχρι τον Αμαζόνιο και την Αυστραλία. Ταυτόχρονα, το 60% της ζωής του πλανήτη έχει αφανιστεί τα τελευταία 50 χρόνια.

Όσον αφορά τα δάση μας, παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας, συχνές και έντονες καταιγίδες, πλημμύρες, αυξημένες ημέρες καύσωνα και περισσότερες μέγα-πυρκαγιές μαρτυρούν την μεταβολή του κλίματος. Η πιο άμεση και ραγδαία επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στα μεσογειακά δάση αφορά στις δασικές πυρκαγιές.

Γιατί τώρα και όχι αύριο;

Το ήξερες?

Το 2020 δεν είναι μια χρονιά σαν όλες τις άλλες. Είναι η χρονιά που η ανθρωπότητα καλείται να σφραγίσει το μέλλον της. Το 2020 λοιπόν, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να αποδείξουν, μέσα από κομβικές συμφωνίες για τη βιοποικιλότητα και την κλιματική κρίση, αν είναι αποφασισμένοι να σώσουν τον πλανήτη και να υπογράψουν μια «νέα συμφωνία για τη φύση και τον άνθρωπο». Τώρα είναι η στιγμή! Ο καθένας από εμάς οφείλει να διαλέξει πλευρά και να στηρίξει, όπως μπορεί, την επιβίωση του πλανήτη αλλά και της ανθρωπότητας. Εγώ έχω κάνει την επιλογή μου. Εσύ;

Γιατί στηρίζω το WWF

Από τον Αμαζόνιο και την Αυστραλία, τους τελευταίους πνεύμονες της γης που γίνονται στάχτη, μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο και τους πάγους που λιώνουν, το WWF μάχεται καθημερινά για να διατηρήσει τη ζωή στον πλανήτη και να εξασφαλίσει την ευημερία όλων μας.

Με το βλέμμα πάντα στραμμένο σε ένα καλύτερο μέλλον για τα δάση μας το WWF εργάζεται για την ομαλή αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών, χαρτογραφώντας περιοχές, διενεργώντας αυτοψίες, υποβάλλοντας καταγγελίες για παράνομες ενέργειες, στηρίζοντας εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας αλλά και το πυροσβεστικό σώμα, εκπαιδεύοντας μαθητές και παρακολουθώντας απειλούμενα ζώα. Όλα αυτά είναι που με εμπνέουν να στηρίξω το WWF.

H δράση του WWF

Κάνε σήμερα μια δωρεά στο WWF για να υποστηρίξεις τα δάση μας και να γίνει το 2020 μια αξέχαστη χρονιά που θα τη θυμόμαστε με υπερηφάνεια.

Σου προσφέρω και δώρα ανάλογα με τη δωρεά σου!

 • Για κάθε δωρεά από 10€ έως 20€: 
  • θα λάβεις μια ηλεκτρονική αφίσα από το Εβερεστ
  • θα λάβεις ένα ευχαριστήριο σημείωμα
  • θα συμπεριληφθεί το όνομά σου στο Wall of Fame του WWF στο Facebook
  • θα μπεις στην κλήρωση για μια δωροκάρτα αξίας 50€ από τα καταστήματα COCO-MAT. Ανά 100 δωρεές θα πραγματοποιείται και μια νέα κλήρωση!
 • Για κάθε δωρεά από 20€ έως 50€:
  • θα συμπεριληφθεί το όνομά σου στη σημαία που θα καρφώσει ο Πωλ στο Έβερεστ
  • θα μας στείλεις μια φωτογραφία με το ποδήλατό σου και θα την συμπεριλάβουμε στο ειδικό βίντεο που θα φτιάξουμε με όσους συνεισέφεραν σε αυτήν την προσπάθεια
  • θα μπεις στην κλήρωση για μια περιήγηση στην Πάρνηθα από το προσωπικό του WWF. Ανά 100 δωρεές θα πραγματοποιείται και μια νέα κλήρωση!
 • Για κάθε δωρεά από 50€ έως 100€:
  • θα λάβεις μια WWF tote bag
  • θα λάβεις έναν ηλεκτρονικό οδηγό με έξυπνες συμβουλές για να κάνεις τη ζωή σου πιο «πράσινη»
  • θα μπεις στην κλήρωση για 2 διανυκτερεύσεις σε ένα από τα COCO-MAT Hotels . Ανά 100 δωρεές θα πραγματοποιείται και μια νέα κλήρωση!
 • Για κάθε δωρεά πάνω από 100€:
  • θα λάβεις μια έντυπη κάρτα με σχέδιο του διάσημου σχεδιαστή κόμικς Σταύρο Κιουτσούκη
  • θα μπεις στην κλήρωση για ένα ξύλινο αναδιπλούμενο ποδήλατο COCO-MAT. Ανά 100 δωρεές θα πραγματοποιείται και μια νέα κλήρωση!

Ένα ευχαριστώ από καρδιάς

Ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό αλλά είναι το λιγότερο που μπορώ να σου πω. Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία φέτος. Ας μην την σπαταλήσουμε! Είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζει πώς να σώσει τον πλανήτη αλλά και η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για αυτό.

Κάνε τώρα μια δωρεά γιατί δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσένα! Ξέρω πολύ καλά πόσο ωραίο είναι το συναίσθημα του να προσφέρεις για να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο. Βοήθησέ μας!

Σε ευχαριστώ πολύ!

Πωλ Ευμορφίδης

Ο Πωλ Ευμορφίδης είναι ίσως ο πιο δραστήριος άνθρωπος που θα συναντήσετε. Πρόκειται για τον ιδρυτή της εταιρείας COCO-MAT, τον άνθρωπο που δημιούργησε μια ολόκληρη εταιρεία με παρουσία σε 22 χώρες, έπειτα από ένα βράδυ που κοιμήθηκε πάνω σε… φύκια! Δεν θυμίζει σε τίποτα τον κλασικό επιχειρηματία. Δεν φοράει κοστούμι, δεν έχει κινητό, δεν έχει ακριβό αυτοκίνητο - για την ακρίβεια δεν έχει καθόλου αυτοκίνητο, οδηγεί το ξύλινο ποδήλατο που ο ίδιος κατασκευάζει στο χωρίς καμινάδες εργοστάσιο της COCO-MAT.bike, στη Λυκόβρυση Αττικής. Είναι μια πολυδιάστατη και δημιουργική προσωπικότητα που μιλάει στον ενικό, απλά και ξεκάθαρα, με τον πιο μεταδοτικό ενθουσιασμό και με τα πιο αφοπλιστικά επιχειρήματα.


Challenge yourself - save your planet

This is a time of momentous choices. I ask 2 minutes of your time in which I hope I can inspire you to support WWF, an organization close to my heart.

I'm Paul Efmorfidis, 61 years old, and οn January 8, I started my 7.500-kilometer trip on my wooden bicycle from Athens to Nepal. My passion for nature will be my "fuel" as I cycle through Greece, Turkey, Georgia, Armenia, Azerbaijan, Iran and India to Nepal. Once there I will climb 8.848 meters to the highest peak of the Mount Everest. 

Why I ask you to support WWF through my journey?

From the Amazon, the Earth’s last lung which is turning to ashes, till the Arctic Circle where ice is melting in incredible speed, WWF fights on a daily base to preserve life on the planet and ensure the well-being of all of us. In Greece WWF fights to ” heal the wounds” of our forests in Ilia Peloponnese  and Mount Parnitha. A battle for our seas, the Mediterranean Seal, the turtle Caretas and the future of our fisherman. A battle to not fill our seas with oil rigs and to get rid of dirty coal. All of this inspires me to support WWF.

I hope you are also inspired and you will decide now to donate in order to support the work of WWF!

Why I ask you to support WWF through my journey?

I deeply care about our planet; therefore, I try to live as consciously as possible. We have abused our planet and took nature for granted, regardless the consequences. The climate crisis is a fact and the defining issue of our times. We can’t afford to wait passively; we need to act now. My wooden bicycle symbolizes environmentally friendly choices we can all make on a daily base. I don’t want to tell my grandchildren that I knew but didn’t act, do you?

Why I support WWF?

From the Amazon and Australia, the Earth’s last lung which is turning to ashes, till the Arctic Circle where ice is melting in incredible speed, WWF fights on a daily base to preserve life on the planet and ensure the well-being of all of us. 

Being always focused on a better future for our forests, WWF works hardly for the regeneration of fire affected areas, mapping areas, conducting autopsy, reporting illegal actions, supporting voluntary forest protection teams as well as the fire department, offering environmental education to students and teachers, protecting endangered species. I hope you are also inspired and you will decide now to donate in order to support the work of WWF!

To show my appreciation, I offer a gift depending on your donation!

 • For every donation from €10 to €20;
  • you will receive an online poster of Everest
  • you will receive a thank you note
  • your name will be included in the WWF Wall of Fame on Facebook
  • You will join a lottery for a €50 gift card for the COCO-MAT stores. The lottery will be held every 100 donations!
 • For every donation from €20 to €50:
  • your name will be printed in the flag that Paul will bring to world’s highest point; Everest
  • send us a photo with your bicycle and we will include it in the special video we will make
  • You will join the lottery for a tour to Parnitha accompanied by WWF staff. The lottery will be held every 100 donations!
 • For every donation from €50 to €100:
  • you will receive a WWF tote bag
  • you will receive an online guide with smart tips to make your life greener and more sustainable
  • You will join the lottery for 2 nights at one of the COCO-MAT Hotels. The lottery will be held every 100 donations!
 • For every donation from €100 and more:
  • you will receive a printed card designed by the famous comic book designer Stavros Kioutsoukis
  • You will join the lottery for the COCO-MAT - WWF wooden folding bike. The lottery will be held every 100 donations!

I would like to thank you from the bottom of my heart, even though a thank you does not reflect how grateful I am for your support. This year is extremely important, we can’t waste it! Our generation is the first one that has the knowledge on how to save the planet while, at the same time, our generation is also the last that can save it. Without your support we cannot make a change. The time to act is now, please donate to support WWF.

Thank you for your time!

Paul Efmorfidis

Help promote this project

€1.918
Raised of €50.000,00 Goal
4 %
Funded

Time Remaining
This project will receive all of the funds contributed by 3/13/20

 

Average contribution: €50,47

Project funders ( 38 )

 • Anonymous
  N/A
 • Anonymous
  €20,00
 • J. E. SCHULT
  Bravo Pol!
  €120,00
 • Kari Laihiainen
  Jaksaa Jaksaa!!
  €50,00
 • Mike Δαμκαλίδης
  €100,00
 • NIKOLAOS PAPALAMPROS
  Good Luck!!!
  €40,00
 • Nicolas Polo
  Always know what is possible, and achieve the impossible in the best condition. Thank you Paul ! Go ahead !
  €88,00
 • Nick Papapanos
  Good luck Paul I wish you lots of success
  €100,00
 • Makis Papadopoulos
  Paul, you are an inspiration!
  €20,00
 • Jacqueline De Beer
  Good Luck Paul!
  €30,00
 • See all project funders
 • Elio Fois
  €500,00
 • J. E. SCHULT
  Bravo Pol!
  €120,00
 • Σταύρος Μαυρογένης
  καλή επιτυχία και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!
  N/A
 • Nick Papapanos
  Good luck Paul I wish you lots of success
  €100,00
 • ELPIDOFOROS CHRYSOVERGIS
  Οι φόβοι γκρεμίζουν τα όνειρά μας.. Προχώρα και είμαστε μαζί σου!
  €100,00
 • Georgios K. Vlachos
  Ενισχύοντας τον Πωλ και το WWF Ελλάς στηρίζουμε το "ταξίδι" προς τη βιωσιμότητα του πλανήτη.
  €100,00
 • Ευάγγελος Παπαναστάσης
  Πολύ καλή πρωτοβουλία! Απίστευτη εμπειρία θα είναι! Καλή τύχη!
  €100,00
 • Ειρήνη Δαλαβέρου
  Εξαγοράζοντας την συνείδησή μου...
  €100,00
 • Mike Δαμκαλίδης
  €100,00
 • Nicolas Polo
  Always know what is possible, and achieve the impossible in the best condition. Thank you Paul ! Go ahead !
  €88,00
 • See all project funders
 • Anonymous
  N/A
 • Anonymous
  €20,00
 • J. E. SCHULT
  Bravo Pol!
  €120,00
 • Kari Laihiainen
  Jaksaa Jaksaa!!
  €50,00
 • Mike Δαμκαλίδης
  €100,00
 • NIKOLAOS PAPALAMPROS
  Good Luck!!!
  €40,00
 • Nicolas Polo
  Always know what is possible, and achieve the impossible in the best condition. Thank you Paul ! Go ahead !
  €88,00
 • Nick Papapanos
  Good luck Paul I wish you lots of success
  €100,00
 • Makis Papadopoulos
  Paul, you are an inspiration!
  €20,00
 • Jacqueline De Beer
  Good Luck Paul!
  €30,00
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ
  ΠΑΎΛΟ , ΚΑΛΗ ΔΥΜΑΜΗ ! -Παρακαλώ δίνε μας το στίγμα σου ! Πού βρίσκεσαι κάθε στιγμή πάνω σε χάρτη ! και τρόπο επικοινωνίας μαζί σου.
  €25,00
 • Anonymous
  Good Luck!
  €20,00
 • Νικολέττα Ηλία
  Η θετική μας σκέψη μαζί σας
  €20,00
 • Anonymous
  Bravo Paul for this great action. I was really happy to met you last summer in Athen Magali from France
  €20,00
 • Sabine Rikkers
  Good luck!
  €5,00
 • Petra Kotsidou
  πιστεύω όσα λες οπως και εσυ Πωλ. πάντα νικητές!!!!!!
  €25,00
 • Elio Fois
  €500,00
 • J. E. SCHULT
  Bravo Pol!
  €120,00
 • Σταύρος Μαυρογένης
  καλή επιτυχία και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!
  N/A
 • Nick Papapanos
  Good luck Paul I wish you lots of success
  €100,00
 • ELPIDOFOROS CHRYSOVERGIS
  Οι φόβοι γκρεμίζουν τα όνειρά μας.. Προχώρα και είμαστε μαζί σου!
  €100,00
 • Georgios K. Vlachos
  Ενισχύοντας τον Πωλ και το WWF Ελλάς στηρίζουμε το "ταξίδι" προς τη βιωσιμότητα του πλανήτη.
  €100,00
 • Ευάγγελος Παπαναστάσης
  Πολύ καλή πρωτοβουλία! Απίστευτη εμπειρία θα είναι! Καλή τύχη!
  €100,00
 • Ειρήνη Δαλαβέρου
  Εξαγοράζοντας την συνείδησή μου...
  €100,00
 • Mike Δαμκαλίδης
  €100,00
 • Nicolas Polo
  Always know what is possible, and achieve the impossible in the best condition. Thank you Paul ! Go ahead !
  €88,00
 • Kari Laihiainen
  Jaksaa Jaksaa!!
  €50,00
 • NIKOLAOS PAPALAMPROS
  Good Luck!!!
  €40,00
 • Jacqueline De Beer
  Good Luck Paul!
  €30,00
 • vasia katramadaki
  €25,00
 • Petra Kotsidou
  πιστεύω όσα λες οπως και εσυ Πωλ. πάντα νικητές!!!!!!
  €25,00
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ
  ΠΑΎΛΟ , ΚΑΛΗ ΔΥΜΑΜΗ ! -Παρακαλώ δίνε μας το στίγμα σου ! Πού βρίσκεσαι κάθε στιγμή πάνω σε χάρτη ! και τρόπο επικοινωνίας μαζί σου.
  €25,00