Χτίζουμε ελπίδες και βγάζουμε απο την απομόνωση τις γυναίκες και τα κορίτσια της Τανζανίας

Created by
Stamatis Chatzichristodoulou
Gongo, Miseni

Project overview

Να χτίσουμε ένα εργαστήριο για τον γυναικείο συνεταιρισμό στην Τανζανία. Να κατασκευάζουν αειφόρα, τα πολύ απαραίτητα επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα γυναικείας υγιεινής

Description

>>>> SCROLL DOWN FOR THE ENGLISH TEXT & VIDEO <<<<


Για δωρεές (α) μέσω κάρτας/paypal από το κουμπί στην παρούσα σελίδα επίσης (β) στον τραπεζικό λογαριασμό στην Alpha Τράπεζα: GR4- (γ) μπορείτε και μέσω IRIS

 

Εκστρατεία ενδυνάμωσης της υγιεινής των γυναικών και κοριτσιών στη Τανζανία 

> Να χτίσουμε ένα εργαστήριο στην Τανζανία

> Αντιμετωπίζοντας τη κοινωνική απομόνωση των γυναικών

 


Συμμετέχουμε σε μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων εθελοντών που θα ταξιδέψουμε στην μακρινή Αφρική για να βοηθήσουμε μια τοπική κοινότητα, ένα μικρό χωριό.

Θα αφήσουμε για 15 ημέρες την άνεσή μας, τις εργασίες μας και θα αφιερώσουμε την περίοδο των Χριστουγέννων, σε ένα τόπο που έχει ανάγκη την βοήθειά μας.

 

Περιγραφή του προγράμματος

Συγκεκριμένα από τις 27 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου θα ταξιδέψουμε στη Τανζανία. Ο προορισμός μας είναι το χωρίο Γκόγκο (Gongo) στην περιοχή Miseni, περίπου 150km βόρειο δυτικά του Dar es Salam. Είναι μια φτωχή περιοχή που αντιμετωπίζει καθημερινά πάρα πολλά προβλήματα.

Σε αυτό το φτωχό χωριό θα συναντηθούμε με τον οργανισμό SANA, για να ξεκινήσουμε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για την βελτίωση της καθημερινότητας των γυναικών. Πιο συγκεκριμένα θα βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης των γυναικών κατά την έμμηνο ρύση. Την απομάκρυνσή τους από την εκπαίδευση, την εργασία, τις κοινωνικές δραστηριότητες και τον εκούσιο εγκλεισμό τους στο σπίτι.reusable pads

Όπως σε πολλές Αφρικανικές χώρες έτσι και στη Τανζανία και ειδικότερα σε απομονωμένα μέρη, οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε προϊόντα γυναικείας υγιεινής καθόσον τα καταστήματα είναι μακριά αλλά και τα προϊόντα ακριβά για να τα προμηθευτούν. Η συνήθης πρακτική είναι να χρησιμοποιούν κουρέλια από παλιότερα υφάσματα, αφρολέξ, χαρτιά υγείας, φύλλα κ.α. τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις ή μυκητιάσεις αλλά και ντροπιαστικές σταγόνες ή μυρωδιές. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στα νεαρά κορίτσια τα οποία επιπλέον της έλλειψης των βασικών ειδών υγιεινής, έχουν άγνοια της διαχείρισης της έμμηνου ρύσης.

Όλο αυτό προκαλεί ένα φράγμα με την εργασία και την μόρφωση καθόσον πολλά κορίτσια αναγκάζονται και απουσιάζουν από το σχολείο κατά την περίοδο της έμμηνου ρύσης έχοντας παράλληλα ένα αίσθημα ντροπής.

Έχει υπολογιστεί από την UNESCO, ό,τι ένα (1) στα δέκα (10) κορίτσια σε απομονωμένες περιοχές στην Αφρική, αποφεύγουν το σχολείο κατά τον κύκλο της έμμηνου ρύσης και τελικά το παρατάνε ολοκληρωτικά για λόγους που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση. Πιο συγκεκριμένα για την Τανζανία, υπολογίζεται από το Υπουργείο παιδείας της Τανζανίας, ότι για περίπου 5 ημερών κύκλο, τα κορίτσια χάνουν μαθήματα 60 ημερών τον χρόνο. Και όλα αυτά για σερβιέτες που κοστίζουν 0,10€ η μία (Sh2,000 το πακέτο των 8).


Όχι άλλη «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΤΡΟΠΗΣ»

Εκεί έρχεται η δική μας αλλά και η δική σας συμβολή. Εμείς με την ομάδα του wheeling2help, με την συνδρομή του τοπικού οργανισμού SANA, και την δική σας οικονομική βοήθεια, ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ώστε να βγούνε από την κοινωνική απομόνωση αυτά τα κορίτσια και οι γυναίκες.

 

Πως θα βοηθήσουμε

Θα τους δώσουμε τη δυνατότητα ακόμη και στις δύσκολες ημέρες της περιόδου, να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να βγουν από το σπίτι τους. Να μπορέσουν να πάνε στο σχολείο και να εργαστούν.women working on pads

 Όλο το εγχείρημα βασίζεται στην βιώσιμη επιχειρηματική ιδέα των γυναικείων συνεταιρισμών - οικοτεχνιών που αναπτύχθηκαν σε όλη την Αφρική για τον ίδιο σκοπό. Οι γυναίκες αυτές οργανώνονται, συντονίζονται και ξεκινούν την παραγωγή επαναχρησιμοποιούμενων σερβιετών, των ονομαζόμενων (Maisha Pads) με ευτελείς πρώτες ύλες. Έτσι εκτός των προφανών οφελών της χρήσης των σερβιετών, δίνουμε τη δυνατότητα σε 30 γυναίκες να εργαστούν και να αποκτήσουν ένα εισόδημα για να ενισχύσουν τις οικογένειες τους.

Εμείς θα χτίσουμε ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, το εργαστήριο του συνεταιρισμού. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ να κατασκευάσουμε ένα κτήριο με 3 αίθουσες όπου θα στεγάζονται όλες οι δραστηριότητες του γυναικείου συνεταιρισμού. Ενδεικτικά οι αίθουσες παραγωγής, διακίνησης και αποθήκευσης.

Εάν θέλετε να προσφέρετε ουσιαστικά στο έργο μας και να δώσετε ένα ποιοτικό μέλλον στα κορίτσια και τις γυναίκες του Γκόγκο ώστε να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους μπορείτε να κάνετε δωρεά μέσω κάρτας ή paypal από το κουμπί στην σελίδα ή στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς: -  

 

Ακόμα και η ελάχιστη βοήθεια θα είναι ειλικρινά πολύτιμη.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα!

 

 

Γιατί εκεί; Γιατί τώρα;

Τώρα: Μέχρι τώρα έχουμε πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια σε αρκετές χώρες. Θέλαμε το επόμενο ταξίδι μας, να έχει θετικό αποτέλεσμα βοηθώντας το μέρος που θα βρεθούμε. Να προσφέρουμε και εμείς από μεριά μας ό,τι πραγματικά μπορούμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η Αφρική είναι ένας τόπος πανέμορφος με σοβαρά προβλήματα. Θέλουμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα της λύσης ενός από τα πολλά αυτά προβλήματα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σημαντική επίδραση στην τοπική κοινωνία και βοηθάει στην λύση ενός προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε όλη την Τανζανία αλλά και σχεδόν σε όλη την Αφρική. Είχα άγνοια του ζητήματος αλλά  μελετώντας τα στοιχεία, εντυπωσιάστηκα όταν διαπίστωσα το μέγεθός του προβλήματος.

Εκεί: Όποια πέτρα και αν σηκώσεις… έναν Έλληνα θα βρεις. Η ιδέα του εν λόγω εγχειρήματος, ήρθε από τον  Έλληνα Κώστα Κουκούλη, κάτοικο Τανζανίας, ιδρυτή του οργανισμού SANA (Saving Africa’s Nature),sana ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή Miseni κοντά στο Saadani National Park.  Το έργο του SANA στηρίζεται στην από κοινού συμμετοχή και εμπλοκή των τοπικών κοινοτήτων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλα τα στάδια των παρεμβάσεων, από το σχεδιασμό έως την υλοποίηση. Ξεκινώντας από τη συμμετοχική συζήτηση για τα προβλήματα που οι κοινότητες αντιμετωπίζουν, τον προσδιορισμό των αναγκών, των κοινωνικών ρόλων και των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων – ο SANA καταλήγει στο σχεδιασμό βιώσιμων λύσεων. Αυτές οι λύσεις προτείνονται μέσω αποτελεσματικών πρότζεκτ με πρωταγωνιστές τους ντόπιους στην υλοποίησή τους αλλά και στη διασφάλιση της συνέχειάς τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα εξυπηρετήσει την κοινότητα. Τα χωριά στα οποία δραστηριοποιείται ο SANA είναι το Saadani, το Matipwili, το Gongo και το Mkange λόγω της εγγύτητάς τους με το Εθνικό Πάρκο Saadani. Στα χωριά αυτά η SANA έχει προσφέρει στήριξη βελτιώνοντας την εκπαίδευση, την υγεία και το βιοτικό επίπεδο των ντόπιων μέσα από εναλλακτικές πηγές εισοδήματος.

 

Τι θα αλλάξει;

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του πρότζεκτ, θα μπορέσουμε:

 • Να κατασκευάσουμε ένα κέντρο παραγωγής με τρείς διακριτές αίθουσες.
 • Να ολοκληρώσουμε την εκπαίδευση των γυναικών του χωριού στην παραγωγή των Maisha Pads.
 • Να προμηθευτούμε πρώτες ύλες και υφάσματα που είναι ενδεδειγμένα και κατάλληλα για τα Maisha Pads.
 • Να εκπαιδεύσουμε τα κορίτσια της περιοχής για ζητήματα περιόδου και υγιεινής.
 • Να μειώσουμε  στην περιοχή τον αριθμό τον κοριτσιών που αφήνουν το σχολείο λόγο της έμμηνου ρύσης.

Μπορείτε και εσείς να βάλετε ένα λιθαράκι για να βοηθήσετε τη ζωή αυτών των γυναικών και κοριτσιών. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με οποιοδήποτε ποσό.

Σας χρειαζόμαστε όλους

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε:

Μπορείς και εσύ να συνεισφέρεις ουσιαστικά και πρακτικά στο έργο, υποστηρίζοντας οικονομικά αυτή την καμπάνια. Βοηθάτε ενεργά, δίνοντας χρήματα που θα φτάσουν απευθείας στο προορισμό τους. Δίνετε σε αυτά τα κορίτσια και στις γυναίκες, μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή.

Τα χρήματα που θα μαζευτούν από αυτή την καμπάνια θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των πρώτων υλών και εργαλείων που θα χρησιμοποιήσουμε οι Έλληνες εθελοντές για την διαμόρφωση του δαπέδου, τη κατασκευή των πλίθων και το χτίσιμο των αιθουσών του κτηρίου-εργαστηρίου.

Οποιοδήποτε ποσό είναι σημαντικό. Τα 4€ που θα πίνατε ένα καφέ στην Ελλάδα, στην περιοχή του Gongo θα γίνει πολύτιμη βοήθεια 4 κοριτσιών.

 

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που είχατε το ενδιαφέρον να ενημερωθείτε για το σκοπό του ταξιδιού μας και

θα είμασταν ευγνώμονες αν μας βοηθούσατε να το επικοινωνήσουμε σε περισσότερους/ες,

κοινοποιώντας αυτό το project στο προφίλ σας στο Facebook,

 γράφοντας μια αναφορά στο blog σας,

κάνοντας ένα post στο Instagram ή

απλά να το αναφέρετε στους φίλους σας.

Οποιαδήποτε δημοσίευση, βοηθάει στην βελτίωση της ζωής αυτών των ανθρώπων!

 

Μοιραστείτε το, πείτε το και στους φίλους σας!

 

Εμείς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας για κάθε δωρεά σας!

ΤΑ ΔΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΩΡΕΑ:

 Ποσό   Δώρο
5 €

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξή σας και

εφόσον επιθυμείτε, το ονομά σας στην σελίδα του project

20€

Το ονομά σας στην σελίδα του project και

θα σας αποστείλουμε το «ευχαριστώ» μας σε card postal από την Αφρική.

80 €

Το ονομά σας στην σελίδα του project και θα σας αποστείλουμε

το «ευχαριστώ» μας σε card postal από την Αφρική και επιπλέον

θα σας στείλουμε ένα δώρο από την Τανζανία

150€

Το ονομά σας στην σελίδα του project και θα σας αποστείλουμε:

α) το «ευχαριστώ» μας σε card postal από την Αφρική 

β) θα λάβετε και ένα δώρο από την Τανζανία και

γ) ένα ενθύμιο από το πρόγραμμα.

 

 

 

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

 

Για δωρεές (α) μέσω κάρτας/paypal από το κουμπί στην παρούσα σελίδα επίσης (β) στον τραπεζικό λογαριασμό στην Alpha Τράπεζα: - (γ) μπορείτε και μέσω IRIS ή (δ) επικοινωνήστε στον αριθμό:-

 

Περισσότερα για το σκοπό του ταξιδιού μας:

Γενική περιγραφή του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια στο σχολείο.

Η αναφορά της unicef για το πρόβλημα.

Το πρόβλημα στο σχολείο

Το πρόγραμμα του whelling2help στην Τανζανία

Βίντεο από την προηγούμενη δράση του wheeling2help στην Τανζανία

Ένα δεύτερο πρόγραμμα επαναχρησιμοποιούμενων σερβιετών στην Τανζανία

Αν θέλετε να φτιάξετε τις δικές σας επαναχρησιμοποιούμενες σερβιέτες

 

 

Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου

Αφυπηρέτησε στο στρατό, στο Κέντρο Ελέγχου Υλικών του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ως υπαξιωματικός πληροφορικής Υλικού Πολέμου. Είναι Διπλωματούχος Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής (www.miamiam.gr). Εκπαιδευτής Ενηλίκων. Διατηρεί βιοτεχνία και εσωρούχων 18 έτη (www.lord.gr). Επίτροπος στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Τελειόφοιτος Πληροφορικής ΕΑΠ. Μαύρη Ζώνη. Πιστοποίηση διασώστη. Δημότης Κατερίνης.

 

Ιωάννης Πένκης

Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής. Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Οργάνωσης και Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εκπαιδευτικός, εργάζεται σε δομές φιλοξενίας προσφύγων ως καθηγητής ελληνικής γλώσσας. Εθελοντής κοινωνικής πρόνοιας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Φεστιβάλ Ολύμπου. Δημότης Πολυκάστρου

 

 


 

 

--------> ENGLISH TEXT & VIDEO <---------

 

(with English and Greek subtitles)

 

We are participating in a group of 25 volunteers traveling to Africa during Christmas to help the women in a small village in Tanzania

 

 

Description of the program

Specifically, from December 27 to January 12 we will travel to Tanzania. Our destination is the Gongo village in Miseni, about 150km north west of Dar es Salam. It is a poor region facing many problems everyday.

In that village we will contact SANA organization to launch a very important program to improve women's daily lives. In particular, we will help them to manage their menstruation and with that to combat the social isolation of those women. Those women are missing their education, skip work, and they missing any other social activities because of they menstruation cycle.

In many African countries and in Tanzania, and more particular in isolated places, women do not have access to feminine hygiene products. The stores are far away but also the products are too expensive to buy. The usual practice is to use rags of older fabrics, foams, toilet papers, leaves, etc. which can cause infections or fungal grow as well as embarrassing drops or scents. The problem is larger in young girls who, in addition to the lack of basic hygiene, there are unaware how to manage the menstruation.

All this, rise a barrier between women and they right to work and educate.  Many girls are absent from school during the period of menstruation while having a sense of shame.

It has been estimated by UNESCO that as many as one (1) out of ten (10) girls in remote areas in Africa are avoiding school during the menstrual cycle, and droping it completely for reasons related to menstruation. More specifically, for Tanzania, the Tanzania Ministry of Education estimates that for about 5 days circle, girls are losing 60 days a year of school days. And for what for? For sanitary napkins that cost 0.10 € one (Sh2000 the pack of 8) in Tanzania shops.

Here comes ours and your contribution. We both and with the NGO wheeling2help team, with the help of the local SANA organization, and with your important financial help, WE WILL GIVE AΝ OPPORTUNITY to these girls and bring them back to everyday life without shame.

 

 

 

How we will help in project

We will give them the  opportunity, even in the difficult days of the menstruation cycle, to take life in their own hands and leave their home. To be able to go to school and work.

The whole project is based on the viable business idea of ​​women's cooperatives  developed throughout Africa for the same purpose. These women are organized, coordinated and start producing reusable sanitary pads, called Maisha Pads. So, apart from the obvious benefits of using the pads, we allow 30 women to work and earn an income to their families.

 

If you want to make a substantial contribution to our work and give a quality future to Gogo's girls and women, to get their lives in their hands, you can donate to the account on our page.

Even a small help is valuable. We can do more if you help!

 

 

Why there? Why now?

Now: Until now, we have made many trips in several countries. We wanted our next trip to have a positive footprint helping the place we are going. To offer whatever we can to people in need. Africa is a beautiful place, but with serious problems. This program has a significant impact on the local community and helps solve a problem faced by women across. I was ignorant of the problem, but by studying the data, I was impressed when I found the size of the problem.

 

There: The idea of ​​this project came from Kostas Koukoulis, a resident of Tanzania, founder of the agency SANA (Saving Africa's Nature), which operates in Miseni area, near the Saadani National Park. SANA's work is based on the joint involvement of local communities and local authorities at all stages of the interventions, from planning to implementation. Starting with the participatory debate on the problems faced by communities, the identification of needs, social roles and cultural peculiarities - SANA concludes with the design of sustainable solutions. These solutions are proposed through effective projects with locals, that acts in their implementation and they ensuring their continuity in the best possible way that will serve the community. The villages in which SANA operates are Saadani, Matipwili, Gongo and Mkange because of their proximity to the Saadani National Park. In these villages SANA has provided support by improving the education, health and living standards of locals through alternative sources of income.

 

What we will change?

With the successful completion of the project, we will be able to:

 • Build a production centre with three distinct rooms.
 • Complete the education of village women in the production of Maisha Pads.
 • Provide raw materials and fabrics that are suitable for Maisha Pads.
 • Educate girls for menstruation circle and the hygiene issues related.
 • Reduce the number of girls leaving school for menus in the area.

YOU CAN also help the lives of these women and girls. Support our effort with any donation.

We all need your help

 

 

How can you help us:

You can also make a substantial and practical contribution to the project by financially supporting this campaign. You are actively helping, giving money that will reach the destination directly. Give these girls and women an opportunity for a better life.

Any amount is important. The 4€ that you will have a burger in your country in the Gongo area will be a valuable help of 4 girls.

 

THANK YOU for having the interest in getting informed about the purpose of our trip and

we would be grateful if you helped us communicate with more people,

- by post this project to your Facebook profile,

- by writing a reference to your blog,

- by tweet our program page     or

just say about our project to your friends.

 

Any post or view, it helps us to improve the lives of those people!

 

Share it, tell it to your friends too!

 

Last we would like to thank you from our heart for every donation!

OUR GIFTS FOR EVERY DONATION:

 Amount  Gift
5 €

Thank you very much for your support your name would writen in our project page

20€

Your name would writen in our project page and we will send you, our "thank you" written in a postal card from Africa (you will need to write us your address)

80 €

Your name would writen in our project page and

we will send you, our "thank you" written in a postal card from Africa (you will need to write us your address) and

in addition we will send you a gift from Tanzania.

150€

Your name would writen in our project page and

a) we send you a "thank you" in a postal card from Africa (you will need to write down your address)

b) you will receive a gift from Tanzania and

c) a memento from the program.

 

 

 

 

 

WE THANK YOU

 

More information regarding our journey:

General description of the problem that girls facing.

Unicef report

The school and the problem

Whelling2help program in Tanzania

Video from the last visit in Tanzania

Another program of reused sanitary pads in Tanzania

How to make your own reusable sanitary pads.

 

Stamatis Hatzichristodoulou

Former military, served 5 years in Materials Control Center in the Greek Ministry of Defence. Owner of an underwear company and a eshop for 18 years (www.lord.gr). Graduate in Informatics. Commissioner of the Olympus Festival. Baker-Pastry Chef (www.miamiam.gr). Adult Trainer. Living in Katerini Greece.

Ioannis Penkis

Graduate of School of Philosophy. Master of Science in Management and Organization of Educational Units. Tutor, adult’s trainer, I’m working as a Greek language teacher in refugee camps in North Greece. Volunteer Social Welfare at the Greek Red Cross and the Olympus Festival. Living in Polikastro – Greece.

Help promote this project

€1.420
Raised of €1.400,00 Goal
101 %
Funded

Time Remaining
This project will receive all of the funds contributed by 12/27/18

 

Average contribution: €41,76

Project funders ( 34 )

 • Konstantinos Chandolias
  Good luck
  €20,00
 • ELENI KOTIDOU
  Να περάσετε τέλεια και να μου φιλήσετε τα παιδιά ένα ένα ξεχωριστά!
  €10,00
 • Theodosia Iatropoulou
  €40,00
 • Maria Penki
  €50,00
 • Christina Tortopidou
  €20,00
 • Stelios Tsiftsis
  €10,00
 • Filippo Provera
  €60,00
 • Polina Koukouridou
  €20,00
 • Elena Tzika
  €30,00
 • Andreas Fyntrilakis
  €20,00
 • See all project funders
 • ΜΠΕΤΤΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  €150,00
 • Vasilis Penkis
  €120,00
 • Anonymous
  €80,00
 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΔΙΤΑΚΗΣ
  €60,00
 • Filippo Provera
  €60,00
 • Ιωάννα Πόδα
  €50,00
 • Chryssoula Aivaliotou
  €50,00
 • sofia chatzichristodoulou
  καλη επιτυχια!!
  €50,00
 • George Kouriatis
  Go guys!
  N/A
 • Κατερίνα Νικολαίδου
  Εύχομαι να πετύχετε τους στόχους σας. Καλή επιτυχία!!
  €50,00
 • See all project funders
 • Γιάννης Πένκης
  €420,00
See all project funders
 • Konstantinos Chandolias
  Good luck
  €20,00
 • ELENI KOTIDOU
  Να περάσετε τέλεια και να μου φιλήσετε τα παιδιά ένα ένα ξεχωριστά!
  €10,00
 • Theodosia Iatropoulou
  €40,00
 • Maria Penki
  €50,00
 • Christina Tortopidou
  €20,00
 • Stelios Tsiftsis
  €10,00
 • Filippo Provera
  €60,00
 • Polina Koukouridou
  €20,00
 • Elena Tzika
  €30,00
 • Andreas Fyntrilakis
  €20,00
 • Ιωάννα Πόδα
  €50,00
 • Ροδή Ναβροζίδου
  €20,00
 • Ζαφείρω Κουσιοπούλου
  €50,00
 • Μαρία Ζάβαλη Νικολαιδου
  €50,00
 • Chryssoula Aivaliotou
  €50,00
 • Anonymous
  €5,00
 • ΜΠΕΤΤΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  €150,00
 • Vasilis Penkis
  €120,00
 • Anonymous
  €80,00
 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΔΙΤΑΚΗΣ
  €60,00
 • Filippo Provera
  €60,00
 • Ιωάννα Πόδα
  €50,00
 • Chryssoula Aivaliotou
  €50,00
 • sofia chatzichristodoulou
  καλη επιτυχια!!
  €50,00
 • George Kouriatis
  Go guys!
  N/A
 • Κατερίνα Νικολαίδου
  Εύχομαι να πετύχετε τους στόχους σας. Καλή επιτυχία!!
  €50,00
 • Σοφία Χατζηχριστοδούλου
  €50,00
 • Anonymous
  Καλή επιτυχία!
  €50,00
 • Μαρία Τσαρούχα
  €50,00
 • Ζαφείρω Κουσιοπούλου
  €50,00
 • Βασίλης Χρυσάφης
  €50,00
 • Maria Penki
  €50,00
 • Γιάννης Πένκης

  €420,00

  show more