Παπαστράτος

Δημιουργός
Παπαστράτος
Ασπρόπυργος 193 00, Ελλάδα

Παπαστράτος: «Αφήνουμε πίσω μας μέλλον»

Η Παπαστράτος, η ιστορική καπνοβιομηχανία που λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1931, πορεύεται ως σήμερα με την ίδια φιλοσοφία ενός εκ των ιδρυτών της, του Ευάγγελου Παπαστράτου, που έλεγε: «πρέπει κανείς να πιστεύει σε κάτι μεγαλύτερο, να έχει ένα ιδανικό πέρα από την οικονομική επιτυχία». Είναι αυτό που λένε σήμερα στην Παπαστράτος: Να αφήνουμε πίσω μας μέλλον.

Η δράση «Φροντίδα εν κινήσει», η 1η στην Ευρώπη και 3η σε παγκόσμιο επίπεδο κινητή μονάδα καθαριότητας και ατομικής υγιεινής αστέγων, είναι μια πρωτοβουλία της Παπαστράτος και της ΜΚΟ PRAKSIS, που υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΥ. 

 

Το πρόγραμμα «Προετοιμάσου για το αύριο» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων ή επαπειλούμενων με ανεργία, που η Παπαστράτος υλοποίησε τα έτη 2013, 2014 και 2016 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (ΙΒΕΠΕ). Στο πλαίσιο του προγράμματος, προσφέρθηκαν δωρεάν σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και πιστοποίηση σε συνολικά 2.300 άτομα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο και την Αλεξανδρούπολη, σε περισσότερα από 15 διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα.

Το πρόγραμμα «Δεσμός για τα σχολεία» ήταν μια πρωτοβουλία της εταιρίας τον χειμώνα του 2012-13 όταν από τον εξαιρετικά βαρύ χειμώνα πολλά σχολεία της Β. Ελλάδας κινδύνευαν να κλείσουν λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων θέρμανσης. Η Παπαστράτος ανέλαβε να καλύψει το κόστος θέρμανσης και έτσι 50 σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, με συνολικά 2.409 μαθητές σε καπνοπαραγωγικές περιοχές των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Πιερίας, Ροδόπης και Σερρών  μπόρεσαν να έχουν ζεστές αίθουσες και να μην διακόψουν τη λειτουργία τους. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ», το οποίο και επέκτεινε την πρωτοβουλία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Μέσω του κέντρου ημέρας της ΜΚΟ PRAKSIS, η Παπαστράτος το 2015 έδωσε τη δυνατότητα σε 80 άστεγες μητέρες και τα 145 παιδιά τους να πλένουν τα ρούχα τους, να προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης, να συμβουλεύονται ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και να έχουν βοήθεια στην εύρεση εργασίας.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Παπαστράτος στήριξε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων για τη δημιουργία internet corners επικοινωνίας των παιδιών με τους συγγενείς τους εκτός Ελλάδας (2017).

Μεταξύ 2015 – 2016, προσφέρθηκαν 110.000 γεύματα στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

 

 

 

 

Στήριξη των τοπικών κοινωνιών

Με ευαισθησία απέναντι τις ανάγκες των ανθρώπων των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, η Παπαστράτος έχει προσφέρει στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ασπροπύργου και μέσω αυτού, στηρίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια περισσότερες από 450 οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες σε αυτό. Ακόμα, έχει χρηματοδοτήσει εργασίας κατασκευής σε παιδικές χαρές στον Ασπρόπυργο, ώστε αυτές να λειτουργούν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τα παιδιά. Τέλος, χρηματοδότησε αγορά αυτοκινήτου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Η «Γεωργία Ακριβείας» είναι ένα πρόγραμμα που βοηθά τους καπνοκαλλιεργητές στη βελτίωση της διαχείρισης της γης τους μέσω της ανάπτυξης της περιβαλλοντικής τους συνείδησης και την προώθηση της αποτελεσματικής διαχείρισης διαθέσιμων φυσικών πόρων. Σε αυτό συμμετείχαν 520 καπνοκαλλιεργητές την περίοδο 2014 – 2017. Επιπλέον, η Παπαστράτος ανέλαβε και υλοποίησε έργα υποδομής σε καπνοπαραγωγικούς συνεταιρισμούς στην Πιερία (2017) και ύδρευσης και βελτίωσης του οδικού δικτύου των Δήμων Αβδήρων και Ξάνθης αντίστοιχα (2012).

Κοιτώντας προς το μέλλον

Η πρωτοβουλία “Disrupt Greece– Innovation Circle”, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το περιοδικό Fortune και τους Industry Disruptors, συγκέντρωσε τις ιδέες και τα επιχειρηματικά σχέδια 60 ομάδων. Οι δέκα ομάδες που προκρίθηκαν, είχαν την ευκαιρία  να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις μπροστά σε κοινό, επιχειρηματίες, επενδυτές και θεσμικούς φορείς, με στόχο να πείσουν για τις προοπτικές της ιδέας τους και να κερδίσουν επιπλέον χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 30.000 ευρώ. Οι δέκα αυτές ομάδες, επιπλέον, έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά επιπλέον υπηρεσιών που περιλαμβάνουν ολοκληρωμένη επιχειρηματική υποστήριξη, mentoring, coaching, media training, ειδικά workshops αλλά και ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης και πρόσβαση σε διεθνείς διαγωνισμούς μέσω του δικτύου των Industry Distruptors – Game Changers

Gallery

Βοηθήστε στην προώθηση αυτού του project

Δράσεις ΕΚΕ στα χρόνια της κρίσης
€2.000.000
100.000 Ευρώ σε startups
110.000 Γεύματα
2.300 Άνεργοι επιμορφώθηκαν
50 Ζεστές αίθουσες σχολείων

Our team

Χριστίνα Ακουρή
Διευθύντρια Επικοινωνίας
Christina.Akouri@pmi.com