Lefteris run & swim 100 km for ELEPAP children

Created by
Λευτέρης Παρασκευάς
ΑΘΗΝΑ

Project overview

Αθλητής Τριάθλου & Υπερμαραθωνίων τρέχει & κολυμπά 100 χλμ για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Ultra marathon/triathlon athlete run & swim 100 km for children with disabilities

Description

 

Λευτέρης Παρασκευάς (english version follows)

Είμαι αθλητής τριάθλου και υπερμαραθωνίων αγώνων. Τα τελευταία 4 χρόνια έχω λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες τριάθλου μεγάλων αποστάσεων (ironman,ultraman,celtman), αγώνες υπερμαραθωνίου τρεξίματος και ανοιχτής θαλάσσης. Παράλληλα έχω οργανώσει φιλανθρωπικούς αγώνες τριάθλου με σκοπό την υποστήριξη  σωματείων με φιλανθρωπική δράση(magnathlon,140 χιλ για ένα χαμόγελο,triforpet).

 Στα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου, καιρού επιτρέποντος, θα προσπαθήσω να διανύσω τρέχοντας  και κολυμπώντας απόσταση περίπου  100 χιλιόμετρων Τα 70 χλμ. Τρέχοντας  από την Ακρόπολη έως το Σούνιο και 30 χλμ κολυμπώντας από το Σούνιο μέχρι το Λαγονήσι .

 Σκοπός μου είναι να συγκεντρώσω  τουλάχιστον 4.000 ευρώ   για την στήριξη του Ημερήσιου Προγράμματος Προσχολικής Ηλικίας της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Το Ημερήσιο Πρόγραμμα φιλοξενεί  παιδιά με αναπτυξιακές ή/ και  κινητικές δυσκολίες από 18 μηνών έως 5 ετών και σκοπό έχει να προετοιμάσει τα παιδιά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις μελλοντικές εκπαιδευτικές τους ανάγκες και απαιτήσεις.  Ο θεσμός αυτός στηρίζει ουσιαστικά και τα παιδιά και τις οικογένειες τους, καθώς δεν υπάρχουν άλλες εξειδικευμένες εναλλακτικές λύσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Λόγω οικονομικών προβλημάτων το πρόγραμμα είχε διακοπή για 2 χρόνια. Η στήριξη όλων μας είναι πολύ αποφασιστική για τα παιδιά

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με Δωρεές :

- 10 ευρώ καλύπτονται οι ημερήσιες ανάγκες ενός παιδιού

 -20 ευρώ οι ημερήσιες ανάγκες 2 παιδιών

 -40 ευρώ τα έξοδα μίας εβδομάδας για ένα παιδί

-150 ευρώ τα μηνιαία έξοδα για ένα παιδί

-250 ευρώ τα εβδομαδιαία έξοδα για το σύνολο των φιλοξενούμενων παιδιών

 

Λίγα λόγια για τον αγώνα…

Το τρέξιμο θα ξεκινήσει πολύ νωρίς το πρωί  από την ακρόπολη και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Για κάποιες ώρες θα ξεκουραστώ  κοντά στο ναό και νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας θα συνεχίσω κολυμπώντας από τον ναό του Ποσειδωνα σε γνωστό beach bar στο Λαγονήσι όπου και θα τερματίσω. Σε κομμάτια της διαδρομής, κατόπιν συνεννοήσεως θα μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι συν-αθλητές για να μοιραστούν τη χαρά της προσπάθειας  και να υποστηρίξουν το εγχείρημα.

Την τροφοδοσία  και την στήριξη  στο δρομικό μέρος την έχουν αναλάβει οι άνθρωποι τις εταιρίας BUFF και το bikeme.gr.Η υποστήριξη στο κολυμβητικό σκέλος θα γίνει από την ομάδα περιπέτειας των CANNIBALS,οι οποίοι θα με συνοδεύουν με ασφάλεια έως τον τερματισμό με τα θαλάσσια καγιακ τους.

Το Video, είναι απο την προσπάθεια μου σε έναν απο τους δυσκολότερους αγώνες στον κόσμο, στα Celtman, στα βουνά της Σκωτίας. Αρεσε πολύ  και ανακηρύχθηκε  επίσημο video της διοργάνωσης 

English Version

Lefteris Paraskevas

I am a triathlon and ultra marathon athlete. Over the past four years I have participated in a number of ultra marathon races ( Ironman UK, Ultraman, Celtman), as well as ultra trail run races and open water ones. At the same time I have organised a number of charity events in order too support a variety of non-profit organisations (Magnathlon, Triforpet, 140 kilometres for a smile).

At the end of May or beginning of June, weather permitting, I shall attempt a 100 kilometre course for charity. The first 70 klm will be a run from Acropolis to Sounio and the following 30klm will be a swim from Sounio to Lagonissi.

My goal is to raise at least 4.000 euros in order to support the ELEPAP Daily Programme for Preschool Ages in my hometown, Volos.

This daily programme hosts children with developmental and /or disabilities aged 18months to 5 years old, aiming to help prepare them for the future educational demands that lay ahead. This programme supports both the children and their families and is the sole existing support programme in the area.

Due to financial problems the programme had been abandoned for two years. Everyone’s support is much needed and essential for the children.

For example a donation of:

10 euros cover the daily needs of one child

20 euros the daily need of two children

40 euros the weekly expenses for one child

150 euros the monthly  expenses for a child

250 euros cover the weekly expenses of he entire group of children.

About the Race

The run will begin early in the morning in Acropolis and end at around noon at the temple of Poseidon in Sounio. I shall have a rest in the area and commence my swim the following morning from Poseidon’s Temple to Lagonissi. It will be possible for other athletes to accompany me during the run and/or swim, thus participating in this effort and supporting my cause.

The race support during the running course will be provided by BUFF and BikeMe.gr. The swim support will be offered by the adventure group CANNIBALS , members of which will provide kayak escort.

The video above is from my participation in one of the hardest races in the world, Celtman, that takes place in the Scottish Highlands. The video/documentary was such a success that it has been declared the official video of the Celtman organisation.

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Στόχος και συνεχής προσπάθεια για τους ανθρώπους της ΕΛΕΠΑΠ είναι η ανάπτυξη των υπηρεσιών της, ώστε να καλύψει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο και αναγνωρίζοντας την εξαιρετική σημασία της πρώιμης θεραπευτικής και εκπαιδευτικής παρέμβασης, αλλά και τις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας, η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου επαναλειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2013 το Πρότυπο Ημερήσιο Πρόγραμμα για παιδιά Προσχολικής Ηλικίας, το οποίο λειτουργούσε μέχρι και το 2010, αλλά διεκόπη λόγω έλλειψης πόρων.

Το Ημερήσιο Πρόγραμμα Προσχολικής Ηλικίας, όντας το μοναδικό σε όλο το νομό , έρχεται να καλύψει τη λύση του παιδικού σταθμού για τις οικογένειες των παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες και συμπληρώνει τα θεραπευτικά προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ, καθώς καλύπτει ολόπλευρα τα παιδιά, θεραπευτικά και εκπαιδευτικά.

Στο Ημερήσιο Πρόγραμμα  εντάσσονται παιδιά από την ηλικία των 18 μηνών έως 5 ετών, τα οποία υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένης παιδαγωγού υποστηρίζονται  στην ανάπτυξη των μαθησιακών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη της αυτονομίας τους (π.χ. εκπαίδευση τουαλέτας, σίτισης κ.λ.π) και προετοιμάζονται για τη φοίτησή τους στο νηπιαγωγείο.

Επιτακτικός και άμεσος στόχος της Διοίκησης του Παραρτήματος είναι η διατήρηση του Ημερησίου Προγράμματος, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, καθώς είναι το μοναδικό Πρόγραμμα στη Μαγνησία που μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα τις αποκαταστασιακές και εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών.

Το κόστος λειτουργίας ετησίως του εν λόγω προγράμματος ανέρχεται στο ύψος των 7.000 -8.000 ευρώ περίπου.

Η ΕΛΕΠΑΠ ΒΟΛΟΥ

Η ΕΛΕΠΑΠ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ  είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο-Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου , το οποίο ιδρύθηκε στο Βόλο το 1998 για να καλύψει τις θεραπευτικές ανάγκες των παιδιών με κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες.

            Η ΕΛΕΠΑΠ, ως θεραπευτικό κέντρο ανοιχτής περίθαλψης, εξυπηρετεί περίπου 70 παιδιά ετησίως, τα οποία προσέρχονται για τις εβδομαδιαίες θεραπείες τους με τη συνοδεία των γονιών τους.      

Στην ΕΛΕΠΑΠ υποστηρίζονται θεραπευτικά παιδιά από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους, τα οποία παρουσιάζουν κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες (όπως για παράδειγμα, Εγκεφαλική Παράλυση, Αυτισμός, Νευρολογικά και Αναπτυξιακά Σύνδρομα, αλλά και πιο ήπιες δυσκολίες στην ανάπτυξη, όπως καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου, μαθησιακές δυσκολίες, φωνολογικά προβλήματα, προβλήματα συμπεριφοράς).

Αξιόλογος αριθμός  παιδιών που συμμετείχαν στα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ αποκαταστάθηκε πλήρως,  ενώ τα περισσότερα κατάφεραν να κινηθούν, να επικοινωνήσουν και να οργανώσουν τον εαυτό τους ξεπερνώντας τα «όρια» που είχαν τα ίδια πιστέψει ή που τους είχε θέσει το περιβάλλον.

Το άριστα καταρτισμένο και εξειδικευμένο Προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ στελεχώνει τα εξής Θεραπευτικά και Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

-Πρόγραμμα Φυσιοθεραπείας

-Πρόγραμμα Εργοθεραπείας

-Πρόγραμμα Λογοθεραπείας

-Πρόγραμμα Υποστηρικτικής Τεχνολογίας

-Ημερήσιο Πρόγραμμα για Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας

-Ψυχολογική Υπηρεσία

Η ΕΛΕΠΑΠ λόγω της νομικής της μορφής και του καταστατικού της εξυπηρετεί θεραπευτικά τα παιδιά με την κάλυψη από το ασφαλιστικό τους ταμείο, χωρίς να υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση για τους γονείς.

Στην προσπάθειά της να παρέχει ισότιμα τις υπηρεσίες της σε κάθε παιδί ή οικογένεια που έχει ανάγκη θεραπευτικής παρέμβασης η ΕΛΕΠΑΠ καλύπτει ένα σημαντικό αριθμό άπορων και ανασφάλιστων παιδιών.

Το Κέντρο της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 16:00 και είμαστε στη διάθεσή σας για να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να μας επισκεφθείτε από κοντά για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

τηλ: 24280-97098

τηλ. & fax: 24280-97030

e-mail: elepap_vol@hotmail.com

ιστοσελιδα: www.elepap.gr

facebook: elepap volou

 

Help promote this project

€1.630
Raised of €4.000,00 Goal
41 %
Funded

Time Remaining
This project will receive all of the funds contributed by 8/10/14

 

Average contribution: €37,91

Project funders ( 43 )

 • Anonymous
  €300,00
 • Anonymous
  N/A
 • SPYRIDON KERKOULAS
  Kalh epityxia sto stoxo sou!!!
  €50,00
 • Anonymous
  jack sparrow supports Lefteris' fund raising!
  €100,00
 • Anonymous
  €50,00
 • Anonymous
  N/A
 • Despina Georganopoulou
  For a noble cause!!Bravo!
  €100,00
 • Maria Fola
  Μπράβο Λευτέρη!
  €15,00
 • katerina chousea
  N/A
 • Anonymous
  Καλή επιτυχία!
  €20,00
 • See all project funders
 • Anonymous
  €300,00
 • Theodore Ntalakos
  €100,00
 • Anonymous
  jack sparrow supports Lefteris' fund raising!
  €100,00
 • Despina Georganopoulou
  For a noble cause!!Bravo!
  €100,00
 • Anonymous
  N/A
 • Anonymous
  €50,00
 • Katerina Tanti
  Καλη επιτυχια!!!
  €50,00
 • SPYRIDON KERKOULAS
  Kalh epityxia sto stoxo sou!!!
  €50,00
 • Anonymous
  N/A
 • ΦωτεινηΑργυρηςΤσιτσινι M
  InspireUs!
  €50,00
 • See all project funders
 • Μέχρι τώρα 5 εβδομάδες στήριξης για όλα τα παιδιά

  Καλοί μου φίλοι και θερμοί Υποστηρικτές της προσπάθειας μου. Σας ευχαριστώ πολύ για την μέχρι τώρα στήριξη σας στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Ολοι μαζί, μέχρι τώρα καταφέραμε να καλύψουμε τα έξοδα όλων των παιδιών για 5 εβδομάδες. Μας μένουν μερικές μέρες ακόμα, η κάθε επιπλέον μέρα και εβδομάδα που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά είναι πολύ σημαντική, συνεχίστε να στηρίζετε και να επικοινωνήτε την προσπάθεια μας. Τελική ευθεία !


  29-07-2014 13:35
 • New Video !

  Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την μέχρι τώρα σημαντική στήριξη και αγάπη  σας. Μένει ακόμα χρόνος για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για τα παιδιά. Κάθε προσφορά είναι σημαντική ! Ανεβάσαμε καινούριο video απο την προσπάθεια. Χαρείτε το ! 


  12-07-2014 14:51
 • Anonymous
  €300,00
 • Anonymous
  N/A
 • SPYRIDON KERKOULAS
  Kalh epityxia sto stoxo sou!!!
  €50,00
 • Anonymous
  jack sparrow supports Lefteris' fund raising!
  €100,00
 • Anonymous
  €50,00
 • Anonymous
  N/A
 • Despina Georganopoulou
  For a noble cause!!Bravo!
  €100,00
 • Maria Fola
  Μπράβο Λευτέρη!
  €15,00
 • katerina chousea
  N/A
 • Anonymous
  Καλή επιτυχία!
  €20,00
 • Theodore Ntalakos
  €100,00
 • Anonymous
  Bravo Lefteris
  N/A
 • Κωνσταντίνος Ντούγκας
  €45,00
 • Yannis Athanassiou
  €25,00
 • Giannis Kaz
  €20,00
 • Anonymous
  €20,00
 • Anonymous
  €300,00
 • Theodore Ntalakos
  €100,00
 • Anonymous
  jack sparrow supports Lefteris' fund raising!
  €100,00
 • Despina Georganopoulou
  For a noble cause!!Bravo!
  €100,00
 • Anonymous
  N/A
 • Anonymous
  €50,00
 • Katerina Tanti
  Καλη επιτυχια!!!
  €50,00
 • SPYRIDON KERKOULAS
  Kalh epityxia sto stoxo sou!!!
  €50,00
 • Anonymous
  N/A
 • ΦωτεινηΑργυρηςΤσιτσινι M
  InspireUs!
  €50,00
 • Anonymous
  Καλή επιτυχία στους δύσκολους δρόμους σου
  €50,00
 • Sma. Ya.
  Proud of you.....
  €50,00
 • Angeliki paraskeva
  γαβ γαβ σκυλαρα μου......
  €50,00
 • Κωνσταντίνος Ντούγκας
  €45,00
 • Argy Argy
  bravo Lefteris!!!
  €40,00
 • katerina vamvaka
  €40,00